Bain & Company expands European private equity team with partner hires in healthcare, technology

Yair Erez will focus on healthcare and private equity in London; Claus Benkert, an expert in technology and portfolio company operations, joins in Munich

• 2019年12月16日

LONDON – Dec. 16, 2019 – Bain & Company has expanded its European private equity team with two new senior hires. Yair Erez, an expert in healthcare and private equity, has joined the firm as a partner in London, while Claus Benkert, an experienced private equity operations expert, joins as a partner in Munich.

Yair has more than 10 years of consulting experience, with a particular focus on healthcare-related transactions. He worked on deals in the European healthcare space, covering buy-side due diligence, and helping portfolio companies thrive post- acquisition.

Prior to transaction work, Yair worked extensively with healthcare providers, payers and regulators on operations, finance and strategy. Yair has worked with investors and executives across Europe, the Middle East, North America and Eastern Europe.  He is passionate about deal-making and smaller, fast-growing companies in the healthcare sector with a particular focus on healthcare IT and disruption through digital and advanced analytics. Prior to consulting, Yair practiced as an Obstetrician/Gynaecologist and was a partner at another management consultancy.

Dr Claus Benkert joins as a partner based in Munich. He has more than 25 years of international consulting experience and was most recently responsible for  managing European portfolio companies at a prominent private equity fund. He focuses on value creation and growth programs involving digitalization and new technologies, acquisitions and integration, and process optimization and reorganization.

“We are delighted to welcome Yair and Claus to our team,” said Christophe De Vusser, head of Bain & Company’s Private Equity practice in EMEA. “Yair joins our expanding team in the exciting area of healthcare private equity and Claus’ unique experience with portfolio company operations will provide unparalleled expertise to our clients across the region.”

Editor's Note: To arrange an interview, contact Aliza Medina at aliza.medina@bain.com or +44 207 969 6480

ベイン・アンド・カンパニーは、未来を切り開き、変革を起こそうとしている世界のビジネス・リーダーを支援しているコンサルティングファームです。1973年の創設以来、クライアントの成功をベインの成功指標とし、世界37か国59拠点のネットワークを展開しています。クライアントが厳しい競争環境の中でも成長し続け、クライアントと共通の目標に向かって「結果」を出せるように支援しています。ベインのクライアントの株価は市場平均に対し約4倍のパフォーマンスを達成しており、私たちは持続可能で優れた結果をより早く提供するために、様々な業界や経営テーマにおける知識を統合し、外部の厳選されたデジタル企業等とも提携しながらクライアントごとにカスタマイズしたコンサルティング活動を行っています。

商号  : ベイン・アンド・カンパニー・ジャパン・インコーポレイテッド
代表者 : 奥野 慎太郎(日本における代表)
所在地 : 東京都港区赤坂9-7-1 ミッドタウン・タワー8階
URL   : https://www.bain.co.jp