Bain & Company and OPEXEngine announce strategic partnership

Bain & Company and OPEXEngine are pleased to announce they have entered into a global strategic partnership, combining Bain’s industry leading management consulting services with OPEXEngine’s proprietary benchmarking platform to deliver transformative results for technology clients.

• 2019年5月20日

Boston & Palo Alto – May 20, 2019 -- Bain & Company and OPEXEngine are pleased to announce they have entered into a global strategic partnership, combining Bain’s industry leading management consulting services with OPEXEngine’s proprietary benchmarking platform to deliver transformative results for technology clients.

As SaaS transforms the software industry and investor expectations, the goalposts for outperformance continue to move. Software companies need a data-driven approach to balance revenue growth with operational efficiency and profitability. OPEXEngine’s benchmarking platform leads the market in defining and measuring key performance indicators underpinning SaaS growth and value. Validated benchmarking data enables decision-makers to invest more heavily in productive areas and restructure inefficient functions – from G&A to R&D to Sales & Marketing.

“This partnership enables us to further accelerate and enhance client results,” said Simon Heap, head of Bain & Company’s global Software Practice. “Our tailored approach coupled with insights driven by OPEXEngine’s extensive dataset helps companies move quickly from diagnosis to action to results. This accelerates the decisions needed to design a transformation strategy, optimize a product portfolio, drive engineering efficiency, or improve go-to-market performance. It also enables our Private Equity clients to create better outcomes through new insights in due diligence and post-acquisition operational improvements.”

“C-level executives use our peer benchmarks to make effective resource allocations in budgets and planning, and invest for growth with less risk,” said Lauren Kelley, CEO and founder of OPEXEngine. “The Bain-OPEXEngine partnership pairs Bain’s collaborative approach and deep expertise in software value creation with OPEXEngine’s 10-year+ longitudinal benchmark database to help private and public Software and SaaS companies balance growth with operational efficiencies.”

Building on numerous successful client engagements, OPEXEngine will become part of the Bain Alliance Ecosystem, a network of partnerships with complementary tool, technology, and service providers that accelerates delivery of breakthrough client results.

ベイン・アンド・カンパニーは、未来を切り開き、変革を起こそうとしている世界のビジネス・リーダーを支援しているコンサルティングファームです。1973年の創設以来、クライアントの成功をベインの成功指標とし、世界37か国59拠点のネットワークを展開しています。クライアントが厳しい競争環境の中でも成長し続け、クライアントと共通の目標に向かって「結果」を出せるように支援しています。ベインのクライアントの株価は市場平均に対し約4倍のパフォーマンスを達成しており、私たちは持続可能で優れた結果をより早く提供するために、様々な業界や経営テーマにおける知識を統合し、外部の厳選されたデジタル企業等とも提携しながらクライアントごとにカスタマイズしたコンサルティング活動を行っています。

商号  : ベイン・アンド・カンパニー・ジャパン・インコーポレイテッド
代表者 : 奥野 慎太郎(日本における代表)
所在地 : 東京都港区赤坂9-7-1 ミッドタウン・タワー8階
URL   : https://www.bain.co.jp