Bain & Company and OPEXEngine announce strategic partnership

Bain & Company and OPEXEngine are pleased to announce they have entered into a global strategic partnership, combining Bain’s industry leading management consulting services with OPEXEngine’s proprietary benchmarking platform to deliver transformative results for technology clients.

• 2019年5月20日

Boston & Palo Alto – May 20, 2019 -- Bain & Company and OPEXEngine are pleased to announce they have entered into a global strategic partnership, combining Bain’s industry leading management consulting services with OPEXEngine’s proprietary benchmarking platform to deliver transformative results for technology clients.

As SaaS transforms the software industry and investor expectations, the goalposts for outperformance continue to move. Software companies need a data-driven approach to balance revenue growth with operational efficiency and profitability. OPEXEngine’s benchmarking platform leads the market in defining and measuring key performance indicators underpinning SaaS growth and value. Validated benchmarking data enables decision-makers to invest more heavily in productive areas and restructure inefficient functions – from G&A to R&D to Sales & Marketing.

“This partnership enables us to further accelerate and enhance client results,” said Simon Heap, head of Bain & Company’s global Software Practice. “Our tailored approach coupled with insights driven by OPEXEngine’s extensive dataset helps companies move quickly from diagnosis to action to results. This accelerates the decisions needed to design a transformation strategy, optimize a product portfolio, drive engineering efficiency, or improve go-to-market performance. It also enables our Private Equity clients to create better outcomes through new insights in due diligence and post-acquisition operational improvements.”

“C-level executives use our peer benchmarks to make effective resource allocations in budgets and planning, and invest for growth with less risk,” said Lauren Kelley, CEO and founder of OPEXEngine. “The Bain-OPEXEngine partnership pairs Bain’s collaborative approach and deep expertise in software value creation with OPEXEngine’s 10-year+ longitudinal benchmark database to help private and public Software and SaaS companies balance growth with operational efficiencies.”

Building on numerous successful client engagements, OPEXEngine will become part of the Bain Alliance Ecosystem, a network of partnerships with complementary tool, technology, and service providers that accelerates delivery of breakthrough client results.

ベイン・アンド・カンパニーは、世界のビジネス・リーダーが「結果」を求めるときに訪れる経営コンサルティング会社です。ベインはM&A、テクノロジー、消費財・小売、マーケティング、プライベート・エクイティ、デジタル・トランスフォーメーション/デジタル戦略、そしてアドバンスド・アナリティクス等においてクライアントを支援しています。実践的な知見を提供し、クライアントの変革を実現させ、新たなケイパビリティを定着させるためのスキル構築の支援も行っています。ベインは、クライアントの結果と自社の得る経済的なインセンティブを連動させており、ベインのクライアントの株価は市場平均に対し約4倍のパフォーマンスを達成しています。ベインは1973年に創設、現在世界37カ国に58拠点のネットワークを展開し、その深い専門知識とクライアントはあらゆる業界とセクターにまたがっています。詳細はウェブサイト(https://www.bain.co.jp)をご覧ください。